Bátor nyúl konyhája

Cseresznyés sütemény

2015. június 10. - Takács Gyuláné Erzsike

Cseresznyés sütemény.

Olyan egyszerű elkészíteni, hogy most a 10 éves kisunokám sütötte, csak a cseresznye magozása és a felügyelet volt a feladatom. Jó közös program gyerekes szülőknek és nagyiknak. Nagyon jó alaprecept, mert a cseresznye helyett más gyümölcsöt is tehetünk a tésztára.

cseresznyes_suti2.JPG

cseresznyes_suti.JPG

Hozzávalók:

20 dkg süteményliszt,

20 dkg cukor,

2 tojás,

2 dl tejföl,

1 csomag vaniliás cukor,

1 csomag sütőpor,

1 csipet só,

fél citrom reszelt héja.

tetejére:

5 dkg darált dió,

40-50 szem cseresznye (35-40 dkg)

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (folyékony tésztát kapunk) és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a darált diót, majd rárakjuk a kimagozott cseresznyét.

200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük.

 (Tipp: ha a cseresznye alját lisztbe mártjuk, nem süllyed le a tészta aljára.)

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr647531500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.