Bátor nyúl konyhája

Csirke tasakban bátor nyúl módra

2015. június 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Azt ajánlották, a melegben egyszerű ételeket készítsünk, ez ilyen.

Csirke tasakban bátor nyúl módra

Előnye, hogy kevés munkával készül és mindenki ízlése szerint fűszerezheti.

 

tasakos_csirke.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

1 egész csirke (1,2-1,5 kg)

só, bors, majoránna, 1 mokkáskanál piros arany,  vagy csirke fűszersó

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 dl olaj

1 dl víz

sütőfólia

A csirkét feldaraboljuk, a nyak, far és hátrészt félretesszük, kiváló levesalap.

A fűszerekkel a csirkedarabokat bedörzsöljük és legalább fél órát állni hagyjuk, most egy éjszakán át pácoltam, ezért 1 dl olajat is öntöttem a fűszerekhez.

A sütőfóliába öntünk 1 dl olajat és vizet, majd szépen elrendezzük benne a csirkedarabokat.

A hagymát kettévágjuk és a tasak 2 végébe rakjuk a fokhagymával. (Nagyon jó ízt ad a sültnek.)

Tepsibe tesszük és a fóliát 6-8 helyen megszúrkáljuk hústűvel.

200 fokos sütőben sütjük. Egy óra múlva a tepsiben kicsit eloszlatjuk a kisült szaftot, a fóliát megnyítjuk, és 10 perc múlva már tálalható is a finom ebéd.

A képen látható színtől ne pirítsuk jobban.

Változatok: ha például 2 személyre készül, bármilyen zöldség, krumpli kiválóan elfér együtt.

Ha több személyre készítjük, a zöldséget remekül párolhatjuk így külön is.

A fűszereket is ízlés szerint variálhatjuk, majoranna, oregánó, zsálya, lestyán.

Nagyon könnyű és finom étel, egyszerű az elkészítése.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr677536962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.