Bátor nyúl konyhája

Színes sült zöldségek csirkével

2015. június 24. - Takács Gyuláné Erzsike

Ha könnyű, színes ételre vágyunk, ez mind együtt van. Bármilyen zöldséggel variálható.

Színes sült zöldségek csírkével.

A tavaszi friss zöldségek, színek, a könnyű csírkével, erre mondják, mi szem-szájnak ingere.

zoldseges_csirke1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 egész csirke vagy 4 egész csirkecomb , vagy csirkemell,

só, bors, majoranna vagy sültcsirke fűszersó, fél teáskanál gyömbérpor

30 dkg burgonya,

2-3 sárgarépa,

1 cukkini (25-30 dkg),

1 kaliforniai paprika piros,

1/2 fehér paprika,

1/2 zöld paprika,

1 fej lilahagyma ,

1 fej vöröshagyma,

3 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez

A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a mellet szeleteljük, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.)

A burgonyát, a sárgarépát és a hagymákat megtisztítjuk. A burgonyát és hagymát karikára, a répát csíkokra, a fokhagymát szeletekre vágjuk. A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk (nem hámozzuk, mert oda a vitamin) és fél centis karikákra vágjuk. A paprikákat csíkokra vágjuk.

A tepsit kiolajozzuk, sorban lerakjuk a zöldségeket (burgonya, répa, cukkini, hagyma, paprika), sózzuk, borsozzuk, gyömbérporral megszórjuk, és bőrével felfelé rátesszük a combokat.

A tepsit alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 45 percig. A combokat, melleket megfordítjuk, még fólia alatt sütjük fél órát. Végül a fóliát levéve, a húsdarabokat bőrével felfelé megpirítjuk.

Így valójában a zöldség a csirke gőzében puhul meg. A zöldségekből kimaradó részt megpárolhatjuk, ha vegetáriánus is van a családban, csak mártással kínáljuk.

Egyszerű, gyors, finom ebéd.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr807570614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.