Bátor nyúl konyhája

Zöldségleves különleges betéttel

2015. június 27. - Takács Gyuláné Erzsike

Zöldségleves különleges betéttel.

Könnyű zöldségleves,  bátran lehet változtatni az otthon lévő alapanyagok szerint.

zoldsegleves_kulonleges_betettel.JPG

Hozzávalók:

20-25 dkg sárgarépa

fél fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 negyed zeller gumó

fél karalábé, fél karfiol,

fél zöldpaprika,  negyed kaliforniai paprika

2 centis gyömbér darab, (tisztítva, egyben) 10 szem egész borssal teatojásba rakjuk,

5 dkg vaj, vagy 2 evőkanál olaj, vagy zsír, ízlés szerint

só,

1 húsleveskocka

Tisztítás után a sárgarépát felkarikázzuk, a felforrósított vajon átforgatjuk (2-3 perc), hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, zellert, karalábét, együtt pirítjuk még 5-6 percig. 1,5 liter hideg vízzel felöntjük és 1 húsleveskockát adunk hozzá, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, közepes tűzön főzzük 50 percig.

(csomagba kötött zeller-petrezselyem és lestyán levél került még bele, ami igazán finom ízt ad a levesnek.)

(A karfiolrózsákat csak a főzés végén tesszük bele, hogy ne főjön szét.)

(A gyömbér nagyon egészséges, mindenkinek ajánlom, a főzés végén vegyük ki a levesből.)

A levesbetét:

2 nagyobb tojást felverünk, 5 dkg reszelt sajttal, apróra vágott petrezselyemmel és fél apróra vágott paradicsommal (a magját ne tegyük bele)  elkeverünk és 2 evőkanál olajon megsütjük, mintha omlettet készítenénk. Tányérra csúsztatjuk, majd  kockára vágjuk és a leveshez adjuk. Tehetjük később a meleg leves tetejére, nemcsak finom, de mutatós és változatos is.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr587578500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.