Bátor nyúl konyhája

Rácos cukkini

2015. július 01. - Takács Gyuláné Erzsike

Kedves kolléganőm adta az alapreceptet.

Itt a rengeteg friss zöldség. Bármikor, más összetevőkkel is elkészíthető.

Színes, ízes, könnyű étek. Hasonlóan készül, mint a rácponty, innen a neve.

racos_cukkini.JPG

Hozzávalók:

2 kis cukkini (40-50 dkg),

1 nagy fej vöröshagyma,

1 fehér paprika, fél kaliforniai paprika, így színesebb az étel,

1 -2 paradicsom,

1 bögre párolt rizs,

4-5 szál virsli,

15 dkg liszt, fél teáskanál pirospaprika, mokkáskanál só, fél mokkáskanál bors összekeverve

3 dl tejföl,

2 evőkanál olaj a tepsi vagy tál kikenéséhez

 

A megmosott cukkinit vékony (max.1/2 cm-es) szeletekre vágjuk. (Ne hámozzuk, mert a zsenge cukkini héjában van a vitamin.)

Készítünk egy keveréket a lisztből és a fűszerekből, a cukkini szeletek felét beleforgatjuk,  majd egy kiolajozott, tepsibe vagy lapos jénai tálba lerakjuk. Erre karikára vágott nagy fej vöröshagyma, 2 közepes paprika és 2 paradicsom kerül. Rászórunk egy bögrényi megpárolt rizst.  (Mindig marad 1-2 adag a rizsköretek készítésekor, ez most kíválóan felhasználható.)

Felkarikázzuk a virslit, (nálam a frankfurti, vagy baromfi a nyerő) majd a maradék cukkinit rárakjuk  a fűszeres lisztben megforgatva. Végül 2-3 dl tejfölben elkeverjük a megmaradt fűszeres lisztet, és ezzel bevonjuk a tetejét.

Előmelegített sütőben, 180-200 fokon megsütjük 40-45 perc alatt.

Nemcsak könnyű, de egészséges is. Vegetáriánusoknak is kiváló, virsli nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1007588230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.