Bátor nyúl konyhája

Hideg gyümölcsleves, a kihagyhatatlan.

2015. július 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Hideg gyümölcsleves, a kihagyhatatlan!

vegyes_gyumolcsleves.JPG

Hozzávalók:

30 dkg cseresznye, (magozva)

30 dkg meggy, (magozva)

20 dkg sárgabarack (befőtt, vagy fagyasztott is jó)

fél citrom leve és héja,

6-7 szegfűszeg,

fél mokkáskanál fahéj,

3-4 evőkanál cukor,

2 dl tejszín,

2 evőkanál keményítő,

1,2  liter víz.

A magozott gyümölcsöket a fűszerekkel feltesszük főni. 20-25 perc után, a főzés végén a szegfűszeget és a citromhéjat kivesszük,  majd  a tejszínt a keményítővel elkeverjük, a leves főzőlevéből 3 merőkanálnyit hozzáadunk, elkeverjük, (ez a hőkiegyenlítés), szűrőkanálba öntjük és lassan a leveshez adjuk.

Már csak kicsit összeforraljuk (2-3 perc) és kész. Hidegen tálaljuk, diszítjük.

Bármilyen nyári gyümölccsel, sárgabarack, őszibarack is kiváló.

(A gyümölcsöket nyáron tegyük el dobozokban a fagyasztóba, télre gondolva, így bármikor elkészíthető ez a gyümölcsleves.)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1007593774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.