Bátor nyúl konyhája

Csirkés, bazsalikomos penne.

2015. július 04. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkés, bazsalikomos penne.

A friss bazsalikom különleges ízt ad az ételnek.

bazsalikomos_csirkes_penne.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemell filé,

1 kis fej vöröshagyma,

5 gerezd fokhagyma,

1 sárga húsú paprika,

fél piros paprika (kaliforniai),

2 szál bazsalikom (pár levélkét a díszítéshez tegyünk félre)

1 kis doboz paradicsompüré,

só, bors,

50 dkg penne tészta,

3 evőkanál olaj.

 

A csirkemell filét vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk és az olajon süssük fehéredésig. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sárga paprikát, a zúzott fokhagymát és a kis doboz paradicsompürét. A bazsalikomleveleket tépjük apróra és 1 dl vízzel, vagy levesalaplével együtt adjuk a húshoz. A piros húsú paprikát a sütés végén adjuk hozzá.

Amíg a hús készül, a penne tésztát kifőzzük, a főzővízbe mindig tegyünk egy kávéskanál sót és 1 evőkanál olajat.

(A durum penne főzési ideje 15 perc, mire elkészül, a hús is kész lesz.)

A húst és a tésztát összekeverjük, bazsalikomlevéllel díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr87595208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.