Bátor nyúl konyhája

Sertéssült, sajtos burgonyával, vitaminsalátával.

2015. július 10. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertéssült sajtos burgonyával, vitaminsalátával.

sertesszelet_sajtos_burgonyaval.JPG

Hozzávalók 4 személy részére:

80 dkg sertéscomb szeletelve,

3 evőkanál zsír,

só, bors,

5 gerezd fokhagyma

80 dkg krumpli

5 dkg vaj

5 dkg reszelt sajt

 A salátához:

1 kigyóuborka,

3 paradicsom,

fél paprika,

lilahagyma (1 közepes fej, vagy újból 2 szál, most ezt tettem bele)

1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál bors,

fél frissen facsart  citrom leve ,

1 evőkanál olívaolaj a tálalás előtt adjuk hozzá.

A sertéscomb-szeleteket finoman kiveregetjük, megszórjuk mindkét oldalukat sóval, egyik oldalukat borssal, majd a forró zsírban adagonként elősütjük. Az utolsó adagnál tesszük rá a tisztított, szeletelt fokhagymát.

Az összes húst visszarakjuk a lábasba és a hús kisült levével és 1 dl forró vízzel felengedjük. Közepes lángon 45 percig pároljuk-sütjük. Ha a leve kezd elforrni, kis meleg vízzel pótoljuk.

 A krumplit  héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk, és kivajazott tepsibe lerakjuk, hogy egymást félig fedjék. Reszelt sajttal megszórjuk, 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt meggpirítjuk.

A salátához valókat tisztítás és aprítás után sózzuk, borsozzuk, hűtőbe tesszük 1-2 órára.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr797614548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.