Bátor nyúl konyhája

Túrófánk. Könnyű és finom.

2015. július 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Túrófánk. Könnyű elkészíteni és nagyon finom.

turofank.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg tehéntúró (áttörve),

20 dkg finomliszt + 5 dkg búzadara,

1 csomag sütőpor,

2 egész tojás,

2 dl tejföl,

fél mokkáskanál só.

olaj a sütéshez.

A hozzávalókat alaposan összekeverjük, legalább 10-20 percig állni hagyjuk, majd olajba mártott evőkanállal bő, forró olajba szaggatva kisütjük, pár perc után megfordítjuk (fedő nélkül sütjük). A tüzet később mérsékeljük, hogy szép piros legyen a fánk, meg ne égjen.

Jénai vagy porcelán tálba papírtörlőre szedjük, lefedjük, tálalásig melegen tartjuk.

Ebből az adagból 24-25 fánk lesz, bőven elég 4 személynek.

Vaníliás, fahéjas porcukorral meghintjük, lekvárt adunk mellé, most meggy és baracklekvárral tálaltam.

Kiváló egy laktató leves után (például fejtett nyári bableves vagy gulyásleves). 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr427633060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.