Bátor nyúl konyhája

Harmónia sertésborda

2015. augusztus 12. - Takács Gyuláné Erzsike

Harmónia sertésborda

Annál jobb, minél tovább pácolódik a hus. Ízlés szerint lehet változtatni a hozzávalókon. Nagyon finom vasárnapi ebédnek, mert ízletes, könnyű, omlós a hús.

harmonia_borda.JPG

Hozzávalók: 4-5 személyre

1 kg rövidkaraj (csont nélkül, szeletelt)

A páchoz:

1 evőkanál mustár,

1 evőkanál ketchup,

őrölt bors ízlés szerint  (most fél mokkáskanál őrölt tarkaborsot használtam),

kakukkfű ízlés szerint (vagy fél mokkáskanál),

só ízlés szerint,

1 evőkanál szójaszósz,

4 gerezd fokhagyma (reszelt),

2 evőkanál olaj + 2 evőkanál a sütéshez

A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd a tálba rétegenként a páccal megkenve lerakjuk. Folpackkal letakarva a hűtőben hagyjuk egy éjszakán át. Másnap a tepsit olajjal kikenjük, és a szeleteket belerakjuk. Alufólia vagy fedő alatt 30 percig sütjük, a fedőt eltávolítva további 15 percig pirítjuk.

(Mivel az összes szelet nem fért a tepsibe, így serpenyőben sütöttem a kimaradt szeleteket, nehéz eldönteni, melyik a finomabb, ezért próbálják ki mindkettőt.)

Köretként krumplipürét, rizst, friss zöldségeket (paradicsom, saláta, kígyóuborka, paprika) ajánlok.

Azért kapta ezt a nevet, mert az ízek nagyon összhangban vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr797701772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.