Bátor nyúl konyhája

Pulykahúsos kockák.

2015. szeptember 08. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykahúsos kockák.

A friss bazsalikom és az oregánő különleges ízt ad az ételnek.

pulykahusos_kocka.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg főtt pulykahús (szárnytő vagy felsőcombfilé),

fél piros  húsú paprika,

1 szál újhagyma,

5 levél friss bazsalikom (+ a képen látható pár levélkét a díszítéshez tegyünk félre)

só, bors, fél mokkáskanál oregánó

1 tasak jázmin rizs (1 liter húslevesben kifőzve)

3 tojás felverve,

5 dkg reszelt parmezán sajt a tetejére (más sajt is lehet)

vaj a tepsi kikenéséhez.

Az egyféléből két ételt alapján kezdődött ez a recept. Óriási húsos pulykaszárnyakat kaptam (több mint 1 kg volt), vettem hozzá 5 csirkeszárnyat és ebből készítettem egy nagy adag húslevest.  A hozzávalókat mindenki ismeri, de gyömbért, lestyánt is tegyünk bele.

A főtt húst és kevés zöldséget apró kockára vágtam, majd összekevertem a húslevesben főtt tasakos jázmín rizzsel.

A bazsalikomot, újhagymát, piros paprikát vágjuk apróra, sózzuk, borsozzuk, és a felvert tojással együtt keverjük a rizses húshoz.

Közepes nagyságú, vajjal kikent tepsibe tesszük, tetejét a reszelt parmezánnal megszórjuk, majd 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.

Könnyű, finom egytálételt kapunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr667770656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.