Bátor nyúl konyhája

Laura almás süteménye

2015. október 29. - Takács Gyuláné Erzsike

Laura almás süteménye.

Süssünk együtt hétvégére. Ha a kisgyerekünk vagy az unoka mondja, ez a pár szó már boldoggá teszi anyát vagy a nagyit. Ime a süti, ami sok örömmel és dicsérettel készült.

laura_almas_sutemenye.JPG

Hozzávalók:

20 dkg süteményliszt,

20 dkg cukor,

2 tojás,

2 dl tejföl,

1 csomag vaniliás cukor,

1 csomag sütőpor,

1 csipet só,

fél citrom reszelt héja és leve.

tetejére:

10 dkg apróra tört dió,

2 nagy alma hámozva, szeletelve,

2 evőkanál cukor fél mokkáskanál fahéjjal elkeverve.

 

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, (folyékony tésztát kapunk) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. (A gyerekek imádnak tésztát kavarni, gyúrni.)

A tetejére szórjuk az apróra tört diót, amihez a diót nylonzacskóba tesszük, deszkán nyújtófával vagy húsklopfolóval megtörjük. Így nem kell a dió darálásával bajlódni.

A dióval meghintett tésztára rakjuk szép sorban a hámozott, szeletelt almát, amit végül a fahéjas cukorral egyenletesen meghintünk.

 

200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük.

Egyetlen „hátránya”, hogy nagyon gyorsan elfogyott.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr58033956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.