Bátor nyúl konyhája

Gesztenyés diós Csúcs, finomság sütés nélkül.

2015. december 11. - Takács Gyuláné Erzsike

Gesztenyés-diós  CSÚCS

Azért csúcs, mert rendkívül laktató, különleges édesség, sütés nélkül.

gesztenyes_dios_csucs.JPG


Barna rész hozzávalói:

10 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
1/2 dl tej
20 dkg darált dió
10 dkg darált keksz

4 evőkanál meggylé

4 -5 evőkanál kristálycukor a forgatáshoz

Töltelék hozzávalói:
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
15 dkg darált keksz
25 dkg gesztenye massza
meggy befőtt 30 szem

-citromfacsaró- vagy fatörzs forma ( a képen ez is látható)

Barna rész elkészítése, amely a csúcsok külsejét képezik:

a kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. 25 kis gombócot formázunk belőle (tenyerünk között), és kristálycukorban meghempergetjük.

Töltelék elkészítése: a gesztenye masszát áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet, a puha margarint, és egy kevéske rummal összedolgozzuk.
A barna -diós gombócokat egyenként a citromfacsaró üregének a falához nyomkodjuk.

A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett kimagozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.  Mivel hogy cukorba mártottuk, igy könnyebben kiütjük a formából.

A képen egy másik forma is látható, amit réges-régen készítettek ehhez a sütihez.

Fordítva is készítettem, gesztenyeréteg  kívül, meggy és rá a diós golyó, így még finomabb. Kinek-kinek kedve szerint.

Egyszerűbben, gombócot is készíthetünk a masszából, meggyel a közepén, úgy is finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr608158284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.