Bátor nyúl konyhája

Húsos tekercs

2015. december 19. - Takács Gyuláné Erzsike

Húsos tekercs.

Kiváló vendégváró, vagy leves mellé főételként adhatjuk.

husos_tekercs.JPG

Hozzávalók:

50 dkg darált hús (csirke, pulyka, sertés),

1 teáskanál só,

1 kis fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma

bors, majoranna, kakukkfű,

fél teáskanál paprika,

2 evőkanál olaj vagy zsír,

1 csomag leveles tészta,

1 felvert tojás a kenéshez.

A darált húst (nálunk a szárnyas a nyerő) fűszerezzük és az olajon vagy zsíron (tetszés szerint) 15 percig sütjük, többször átkeverjük. Aki szereti, egy evőkanál ketchuppel is ízesítheti.

A leveles tésztát kinyújtjuk fél centiméter vastagra, majd rákenjük a kihűlt húst.

Feltekerjük, éles késsel 1 cm vastag szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsire rakunk.

Tetejét felvert tojással megkenjük.

Ne tegyük túl szorosan egymás mellé, mert sülés közben még nő a tészta.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Melegen és hidegen is kiváló.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr658184972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.