Bátor nyúl konyhája

Csirkemell vele párolt gyümölcsökkel

2015. december 29. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell vele párolt gyümölcsökkel.

A gyümölcs nemcsak remek ízt ad, hanem így omlós is lesz a hús.

csirkemell_almaval_sutve.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemell filé

só,

őrölt fehérbors,

1 mokkáskanál gyömbér,

3-4 alma,

aszalt sárgabarack vagy ízlés szerint más gyümölcs (lehet akár mandarin is)

3 evőkanál olaj,

1 dl víz,

sütőfólia

A csirke vagy pulykamell filét szeletekre vágom, sóval, borssal és a gyömbérporral összekeverem és állni hagyom 10 percet. Használhatunk sültcsirke fűszersót is.

Az almákat meghámozom, félbevágom és a magházát kiveszem. Ide ültetem az aszalt sárgabarackot vagy más gyümölcsöt.

A tepsibe helyezett sütőfóliába öntöm az olajat és a vizet, egyenletesen eloszlatom, majd szépen elrendezem a húst és a gyümölcsöket.

A fóliát szorosan lezárom, majd felül hústűvel 5-6 helyen megszúrkálom.

180 fokos sütőben 45-50 perc alatt készre párolódik és omlós lesz a hús.

Ilyen módon pulykából és csirkecombból is készítettem már ebédet.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr678210556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.