Bátor nyúl konyhája

Gesztenyés kisgömböc meggysapkával.

2016. február 13. - Takács Gyuláné Erzsike

Gesztenyés kisgömböc meggysapkával.

Valami egyszerű, mégis finom édességet akartam készíteni. Kitaláltam az otthon lévő hozzávalókból a receptet, és fél óra múlva már a hűtőben pihentek a kisgömböcök.

gesztenyes1.JPG

Hozzávalók:

15 dkg darált keksz,

15 dkg gesztenyemassza,

10 dkg porcukor,

10 dkg margarin,

1 csomag vaniliás cukor,

fél mokkáskanál rumaroma,

 

24 szem meggybefőtt,

1 dl meggylé.

24 kis piskótatallér

24 kis muffinforma.

A margarint meglangyosítjuk, a további hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, és kis golyókat formázunk, a közepét ujjunkkal benyomjuk.

 A kis muffinformákba teszünk 1-1 piskótatallért, 1 mokkáskanál meggylével megöntözzük, teszünk rá egy kis golyócskát, közepébe ültetjük a meggyszemeket.

Egy óra múlva fogyasztható is ez a finomság.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr228387694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.