Bátor nyúl konyhája

Borjúfalatok pármai sonkával

2016. február 18. - Takács Gyuláné Erzsike

Borjúfalatok pármai sonkával.

Jó párosítás a könnyű borjúhús és a sonka.

borjufalat1.JPG

Hozzávalók: 4 adag

60 dkg borjúcomb,

6 szelet sonka,

2 evőkanál olaj, (ha van, oliva)

fél teáskanál só, bors,

2 dl fehér bor,

4-5 zsályalevél

A borjúcombot megmossuk, és konyhai papírtörlővel leitatjuk. 1 cm vastag szeletekre és 5-6 cm vékony csíkokra vágjuk. Kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk.

A hússzeletek mindkét oldalát az olajon átsütjük, majd a sonkát is átpirítjuk.

Amikor kész, visszarakjuk a lábasba a húst, a sonkát, a zsályalevelet beletesszük, ráöntjük a bort és puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, forró levessel pótoljuk.

Ha puhára párolódott a hús, hagyjuk a levét kicsit elfőni, hogy sűrű szaftot kapjunk.

A legvégén a zsályalevelet kidobjuk, esetleg utófűszerezzük.

Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr418401954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.