Bátor nyúl konyhája

Rozmaringos, borban sült csirkecomb

2016. március 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Rozmaringos, borban sült csirkecomb.

Néhány hozzávalóból izletes, finom étel. Kezdő háziasszonyoknak nagyon ajánlom.

rozmaringos_csirkecomb.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 egész csirkecomb vagy 8 felsőcomb,
6-8 gerezd fokhagyma,
fél teáskanál rozmaring,
2 dl száraz fehérbor,

1 dl víz,
só, bors,

2 evőkanál olaj

A csirkecombokat  megmossuk, sózzuk-borsozzuk. Forró olajban fehéredésig sütjük a húsokat, majd felöntjük a borral és hozzáadjuk a tisztított, egész fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. Lefedve, közepes lángon készre pároljuk. Amikor a bor nagy része elpárolog és a húsok is megpuhultak, tálalhatjuk is. Csak kevés szaftja marad, ha valaki másként szereti, levesalap lével vagy tejszínnel higíthatja.

Rizsköret illik hozzá.

A fokhagymás ételek rajongói ne hagyják ki ezt a fantasztikus receptet!

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr238441988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.