Bátor nyúl konyhája

Csirkecomb tavaszi színekkel és napsugaras burgonyával.

2016. március 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Ezzel a díszítéssel és a köret formázásával szeretnék boldog nőnapot és Zoltán nevű ismerőseimnek minden jót kívánni.

csirkecomb_tavaszias.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 egész csirkecomb,

sültcsirke fűszersó (vagy só, bors, majoranna, pici piros paprika)

3 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez. (vagy ízlés szerint 2 evőkanál zsír)

A csirkecombokat fűszerezzük, az olajozott tepsibe tesszük, 200 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt 50 percig sütjük. A fóliát levéve, többször locsolgatva további 30 percig sütjük.

Körete: burgonyapüré, a kupolák formázását a citromfacsaró belsejével készítettem. A formát vizezzük ki és kanállal rakjuk bele jó szorosan a pürét, majd így borítsuk ki a tányérra. A napsugarashoz pedig a tányérra rakjuk a pürét, majd a forma külsejét sorosan rányomjuk.

csirkecomb_napsugaras_burgonyaval2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr868449342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.