Bátor nyúl konyhája

Medvehagymás pulykamell.

2016. március 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Medvehagymás pulykamell.

A medvehagyma a természet csodás ajándéka, használjuk bátran.

medvehagymas_pulyka1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg pulykamell filé,

1 csokor medvehagyma,

só, őrölt fehérbors,

1 mokkáskanál currypor,

pár szelet kaliforniai paprika apróra vágva

2 dl tejszín,

3 evőkanál olaj.

 

A pulykamell filét kockákra vágjuk, sóval, borssal és a curryporral összekeverjük, állni hagyjuk 15 percet.

Az olajon a húst fehéredésig pirítjuk, rátesszük a paprikát, kevés forró vizet adunk hozzá és puhára pároljuk kb. 30 percig.

A medvehagymát megmossuk, apróra vágjuk, a tejszínnel elkeverjük.

A hús levéből teszünk hozzá még 2 merőkanállal és simára összedolgozzuk (hőkiegyenlítés), úgy öntjük vissza a húsra.

2-3 perc alatt, már lassú tűzön, állandó keverés mellett összeforraljuk.

Diszítéshez  is tegyünk félre pár levelet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr138488158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.