Bátor nyúl konyhája

Marengói csirke.

2016. március 24. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirke marengói módra.

A fehérbor, a paradicsom és a gomba nagyon illik a csirkéhez.

marengoi_csirke1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

8 csirke felsőcomb vagy 80 dkg csirkefelsőcomb filé,

1 közepes fej lilahagyma,

2 gerezd fokhagyma,

2 kis doboz paradicsompüré ,

kétszer annyi víz, vagy levesalaplé, mint a püré,

1 dl fehérbor,

1 kis doboz konzerv gomba,

só, bors,

1 evőkanál liszt,

4 evőkanál olaj,

petrezselyemzöld.

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és a forró olajon süssük fehéredésig (3-3 perc oldalanként). Amikor kész, rakjuk a tetejére a karikára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, hintsük meg egy evőkanál liszttel.

Adjuk hozzá a paradicsompürét, a bort, leves alaplét.  Közepes lángon főzzük, a lábast inkább csak rázogassuk, így szép marad a hús. Adjuk hozzá a gombát. A gombának elég 15 perc főzés, ha konzervet használunk.

Nagyon egyszerűen elkészíthető, kezdő háziasszonyoknak is ajánlott.

Tálaláskor petrezselyemzölddel meghintjük. 

Tésztával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr748523144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.