Bátor nyúl konyhája

Szarvaskockák Bözse módra

2016. március 24. - Takács Gyuláné Erzsike

Szarvaskockák Bözse módra.

Különösen omlós, finom ebéd készült.  Nem nevezném pörköltnek, mert a vadhoz illő fűszerek domináltak inkább.

szarvas1.JPG

Hozzávalók 6 személyre:

1 kg szarvas comb (ilyen kiszerelésben árulják)

1 dl olaj

2 dl vörösbor

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 teáskanál vadak fűszerkeverék vagy

(2 babérlevél, 10 szem borókabogyó, kakukkfű, zsálya, lestyán, szegfűbors)

1 teáskanál pirospaprika

só, bors

1 marhahús leveskocka 1 liter vízben feloldva.

 A szarvascombot apróra felkockázzuk.

A lábasban 1 dl olajat forrósítunk és a félbevágott, szeletelt hagymát 5 perc alatt megdinszteljük. (Szoktam a hagymára 1 teáskanál sót szórni, így hamarabb megpuhul.)

Rátesszük a húst és kevergetve fehéredésig sütjük.

Hozzáadjuk a bort, a fűszereket (teatojásba téve nem kell a végén a borókabogyót és babérlevelet keresni, egyszerűen eltávolíthatjuk), paprikát, a fokhagymát felaprítva, felengedjük 2 dl húslével. Sót csak a főzés felénél teszünk bele, amennyi szükséges. Az elfőtt levet mindig forró húslével pótoljuk.

Az elkészítési idő 1,5-2 óra, mivel az első forrás után a tüzet kicsit mérsékeljük, így lesz omlós és puha a hús.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr628523174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.