Bátor nyúl konyhája

Tejszines csirkemell

2016. március 28. - Takács Gyuláné Erzsike

Tejszines csirkemell.

A csirkét is változatosan szeretem elkészíteni. Nagyon ízletes, és gyors az elkészítés módja.

tejszines2.JPG

Hozzávalók: 4 adag

70-80 dkg csirkemell filé,

só és őrölt bors ízlés szerint

1 teáskanál pirospaprika

3 evőkanál rétesliszt

3 evőkanál olaj

1 dl víz

3 gerezd fokhagyma

3 dl főzőtejszín,

petrezselyemzöld

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és pirospaprikás lisztbe forgatjuk.

Egy lábasban olajon hirtelen elősütjük a húsokat (2-2 perc oldalanként), szép színe is lesz. Visszatesszük a lábasba az összes szeletet, öntünk alá kb. 1 dl vizet és a fokhagymával elkevert tejszínt. Lassú tűzön 30 perc alatt készre pároljuk.  Párszor keverjük meg, így a lisztes rész nem kaphat le.

Tálaláskor zöldpetrezselyemmel megszórjuk.

A körethez burgonyát, rizst vagy tésztát is adhatunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr88532454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.