Bátor nyúl konyhája

Cigánypecsenye bátor nyúl módra

2016. április 07. - Takács Gyuláné Erzsike

Cigánypecsenye bátor nyúl módra.

Gyönyörű tarját kaptam, már rég el akartam készíteni ezt a remek ételt. Már ettem étteremben, de az nem volt ilyen könnyű, így a család ízlésére formáltam a receptet.

ciganypecsenye.JPG

Hozzávalók : 4 adag

80 dkg sertéstarja csont nélkül

10 dkg füstölt szalonna (mangalica vagy csemege)

3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál mustár (1 dijoni, 1 sima)

1 kávéskanál fűszerpaprika,

só, bors,

3 evőkanál olaj.

A fokhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük.

A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel (a maradékot félretesszük a tálaláshoz).

A szalonnákat bevagdossuk, és lassú tűzön megsütjük, pirospaprikába forgatjuk.

A serpenyőnkben marad a szalonnából kisült zsír, ezen oldalanként 2 perc alatt, fedő nélkül átpirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.

Miután a hússzeleteket elősütöttük, újból a serpenyőbe helyezzük őket és kevés vizet alátéve, fedő alatt puhára pároljuk (20-25 perc).

Végül az igazi szín eléréséhez serpenyőben még oldalanként átsütjük.

Mivel a kevésbé zsíros ételeket szeretjük, így a látvány kedvéért csak kicsi kakastaréjra sütött szalonnákat sütöttünk.

A körethez: 1,2 kg krumpli, petrezselyemzöld.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr398576080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.