Bátor nyúl konyhája

Háromsajtos csirkecomb

2016. április 14. - Takács Gyuláné Erzsike

Háromsajtos csirkecomb.

Ez az étel is egyik újabb receptem. A sajtkrém már szerepel a blogon, de a kettő együtt igazán finom.

haromsajtos_csirkecomb.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

80 dkg kg csirke felsőcomb filé vagy 8 felsőcomb (de csirkemellből is nagyon jó),

só, bors,

3 evőkanál olaj

A sajtkrémhez: 10 dkg trappista, 10 dkg füstölt sajt, 1 tömlős tejszines krémsajt (10 dkg) és 3 evőkanál tejföl. Az alapanyagokat jól összekeverjük.

Ha 8 egész csirkecombot veszünk, az alsócomb pörköltnek nagyon jó, a felsőcomb csontja és bőre kiváló levesalap.

A csirke felsőcomb filéket sózzuk, borsozzuk. A forró olajon mindkét oldalukat átpirítjuk.

A tepsibe öntjük a húslét, megkenjük a sajtkrémmel és 200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 30 percig sütjük. A fóliát levesszük és még 20 percig sütjük. Az ízek fantasztikusan átjárják a húst, remek ételt kapunk. A csirkecomb szaftosabb, ezért ajánlom ezt.

Ha csirkemellből készítjük, azt kevesebb ideig süssük, nehogy száraz legyen.

Tipp: a sajtkrém adagjából több mint felét használtam csak fel, a megmaradt rész kenyérre, bagettre kenve kíváló, feltétlenül próbálják ki. Ebbe még egy gerezd reszelt fokhagyma, vagy pár szál medvehagyma, vagy zöldfűszer is tehető, így más ízt kapunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr238604738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.