Bátor nyúl konyhája

Különleges gombóc egyszerű levesben.

2016. április 28. - Takács Gyuláné Erzsike

Különleges gombóc egyszerű levesben.

Itt vannak a friss zöldségek, dobjuk fel levesünket ezzel a gombóccal.

kulonleges_levesbetet.JPG

Hozzávalók 4-5 adaghoz:

20-25 dkg sárgarépa

fél fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 negyed zeller gumó

fél karalábé,

fél zöldpaprika,  negyed kaliforniai paprika

2 centis gyömbér darab, (tisztítva, egyben) 10 szem egész borssal teatojásba rakjuk,

3 evőkanál olaj, vaj vagy zsír, ízlés szerint

só,

1 húsleveskocka.

Tisztítás után a sárgarépát felkarikázzuk, a felforrósított olajon vagy vajon átforgatjuk (2-3 perc). Hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát, paprikát, zellert, karalábét, együtt pirítjuk még 5-6 percig. 1,5 liter hideg vízzel felöntjük és 1 húsleveskockát adunk hozzá, felforraljuk, ízlés szerint sózzuk, közepes tűzön főzzük 40 percig.

(csomagba kötött zeller-petrezselyem és lestyán levél kerülhet még bele, ami finom ízt ad.)

A levesbetét:

2,5 dl vizet felforralunk, sózzuk és 1 dl kukoricadarával addig keverjük, amig az edény falától elválik. Pár perc múlva belekeverünk 10 dkg tejszines tömlős sajtot, snidlinget, vagy 3-4 szál medvehagyma levelet. Most snidlinggel készítettem.

Vizes kézzel gombócokat formálunk és a meleg leves tetejére rakjuk. Ebből az adagból 25 gombóc lett.

Nemcsak finom, de mutatós és változatos is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr448670528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.