Bátor nyúl konyhája

Áfonyás torta bátor nyúl módra.

2016. május 27. - Takács Gyuláné Erzsike

Áfonyás torta bátor nyúl módra.

Különleges és finom sütemény.

 afonyas_sajttorta.JPG

Hozzávalók:

Az aljhoz

25 dkg keksz – (ha lehet, teljes kiőrlésű, kakaós)

2 evőkanál kristálycukor

10 dkg vaj

A krémhez

25 dkg mascarpone sajt

20 dkg tejszines vagy natúr krémsajt (tömlős)

10 dkg porcukor,

2 evőkanál étkezési keményítő

2 dl habtejszin

1 db citrom reszelt héja

1 doboz (140 g) fekete áfonya a szóráshoz.

Egy 22-26 cm átmérőjű  4-5 cm magas falú tortaformába szilikonos sütőpapírt teszünk.

Az aljhoz ledaráljuk vagy összetörjük a kekszet, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk. Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában.

A tetejére szórjuk az áfonyát.

A krémhez az összes hozzávalót egy tálba téve alaposan összekeverjük. A sütőformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Olyan színű legyen, mint a képen.

Ha kihűlt, a tortaformában letakarva a hűtőbe tesszük és csak másnap szeleteljük.

Természetesen más gyümölccsel, vagy akár anélkül is elkészíthető a finomság.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr848752810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.