Bátor nyúl konyhája

Sertésjava színes-ízes mártással

2016. június 02. - Takács Gyuláné Erzsike

Sertésjava színes-ízes mártással.

A sertésjava a szűzpecsenyét jelenti nálam, mivel ez a sertés legfinomabb része. A recept elkészíthető karajból és combszeletből is, de akkor több sütési idővel számoljunk.

sertesjava1.JPG

Hozzávalók:

60 dkg sertés szűzpecsenye egészben,

só,

tarkabors, (az íze karakteresebb mint a fekete borsé)

1 szál zsenge sárgarépa,

2 szál lilahagyma (új, kevés zöldjével)

negyed kaliforniai paprika,

csipetnyi kakukkfű,

1 dl leves alaplé,

2 dl tejszín,

1 teáskanál étkezési keményitő

3 evőkanál olaj.

A szűzpecsenyét egészben sózzuk, tarkaborssal megszórjuk és kevés olajon minden oldalról szép pirosra sütjük. (Húscsipesszel forgassuk, hogy ne sértsük meg a húst.)

A megpirult húst kivesszük egy tányérra, fóliával letakarjuk, így pihentetjük.

A répát és a paprikát csíkokra, a hagymát karikára vágjuk.

A serpenyőbe tesszük a zöldségeket, pár percig pirítjuk, majd ráöntjük az alaplét (vagy vizet)  és lassú tűzön, fedő alatt  pároljuk. (Kb. 10 perc)

Elkeverjük a tejszint a keményítővel, hozzáöntjük a zöldségekhez.

A húst legalább 10 percig pihentessük, utána szeleteljük.

Amennyiben karaj vagy combszeletből készítjük, hosszabb sütési idővel számoljunk, de ebben az esetben a zöldséget a hússal együtt is párolhatjuk.

 sertesjava2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr858770410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.