Bátor nyúl konyhája

Sárgabarackos csirkemell

2016. július 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Sárgabarackos csirkemell.

Ó, az a csodálatos sárgabarack, sok variációban használható.  Főételnek, süteményhez, lekvárhoz télire, feldarabolva, kis dobozban a fagyasztóban eltéve télen is kiváló sütibe. Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak biztosan ízleni fog ez az egyszerű és egészséges fogás.

sargabarackos_csirkemell.JPG

Hozzávalók: 4 adag

60 dkg csirkemell filé

0.5 kg sárgabarack (5-6 szem)

10 dkg sajt

só, ízlés szerint

fehérbors, ízlés szerint

1 csipet fahéj

4 evőkanál kukoricaliszt (vagy finomliszt)

6 evőkanál tejföl

1 tojás

vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez.

 

A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük egy csipet fahéjjal. Kicsit pihentetjük, majd kukoricalisztbe forgatjuk. 

A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, és magját eltávolítjuk.

A csirkemell szeleteket kikent tepsiben egymás mellé helyezzük, és ráhalmozzuk a félbe vágott barackszemeket.

A tejfölt a tojással elkeverjük, rátesszük a húsra és a barackra, hogy mindenütt takarja.

Tetejére reszeljük a sajtot. 

Előmelegített sütőben, fólia alatt 40 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és addig sütjük, míg a sajt picit megpirul. Omlós lesz a hús és különlegesen finom az ebéd.

Mazsolás párolt rizzsel és burgonyapürével tálaljuk. Őszibarackkal is próbálják ki.

 sargabarack_es_lekvar.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr738869682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.