Bátor nyúl konyhája

Sárgabarackos sütemény "hamar mama" módra.

2016. július 06. - Takács Gyuláné Erzsike

Sárgabarackos sütemény „hamar mama” módra.

Nővéremtől kaptam a receptet, mert unokája amikor hazajött az iskolából azt kérte, Mama süss valamit nekem, légy szíves. Hozzátette, de hamar, mama.  Azóta ez a „hamar mama” sütemény nálunk. Nagyon jó alaprecept, mert más gyümölcsöt is tehetünk a tésztára (őszibarack, cseresznye, meggy, szilva).

sargabarackos_sutemeny.JPG

Hozzávalók:

20 dkg süteményliszt,

20 dkg cukor,

2 tojás,

2 dl tejföl,

1 csomag vaniliás cukor,

1 csomag sütőpor,

1 csipet só,

fél citrom reszelt héja.

 

tetejére:

5-10 dkg darabolt dió, (nylonzacskóban húsklopfolóval törve pillanatok alatt kész)

6-8 szem barack, mosás után magozva, darabolva.

 

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (folyékony tésztát kapunk, kézzel is nagyon hamar kikeverhető) sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a darált diót, majd rárakjuk a darabolt sárgabarackot. Most a diót a tésztába raktam, így is kiváló.

200 fokra előmelegített sütőben 22-25 percig sütjük, kihűtjük, majd szeleteljük.

Tetejét porcukorral is megszórhatjuk.

 sargabarackos_suti2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr508869670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.