Bátor nyúl konyhája

Fűszeres tejfölben sült csirke

2016. augusztus 11. - Takács Gyuláné Erzsike

Fűszeres tejfölben sült csirke.

Egyszerűen elkészíthető, különleges ízű csirkét kapunk. A siker garantált.

fuszeres_tejfolben_sult_csirke1.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

65-70 dkg csirkemell

1 nagy dobozos tejföl (450 g)

2 gerezd fokhagyma reszelve.

összesen: 1 evőkanál majoranna, őrölt kömény, rozmaring,

1 kávéskanál pirospaprika,

1 kávéskanál só, bors.

10 -15 dkg sajt, a tetejére reszelve

A csirkemellet felszeleteljük. A jénai vagy más sütőtálat előkészítjük.

A nagy dobozos tejfölt beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a fűszereket, a csirkeszeleteket megforgatjuk benne és a sütőtálba sorban lerakjuk. A megmaradt fűszeres tejfölt a hús tetejére simítjuk, és alufóliával lefedve 50 percig sütjük 200 fokos sütőben.

Tetejét megszórjuk reszelt sajttal. (Ha 10 dkg trappista és 5 dkg füstölt sajtot használunk, még ízesebb lesz.) Így sütjük tovább, amíg a sajt szépen megpirul. (Kb. 20 perc)


Körete lehet főtt vagy sült burgonya, párolt zöldség és rizs. Most kukoricás rizst készítettem hozzá.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3910261400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.