Bátor nyúl konyhája

Töltött hústekercs saját (bátor nyúl) recept.

2016. november 10. - Takács Gyuláné Erzsike

Töltött hústekercs, saját (bátor nyúl) recept.

Érdemes kipróbálni, mert nemcsak finom, de vendégvárásra is alkalmas, a göngyöléssel járó plusz munka megéri, mert különleges ebédet készítettünk.

Hús és zöldség együtt, remek fogás. Szerintem a sonkába más zöldséget is tehetünk, ezzel újabb ízt kapunk.

toltott_hustekercs.JPG

toltott_hustekercs1.JPG

Hozzávalók 6 személyre:

90 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen), de csirkéből, pulykából is készíthető.

1 közepes fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma reszelve,

só, bors, majoránna, kakukkfű,

2 tojás,

2 szelet pápai sonka, ez végigér a húson (vagy 4 szelet gépsonka)

10 dkg spenótlevél,

2 dkg vaj,

1 gerezd fokhagyma,

5 dkg sajt, fél centis csíkokra vágva,

2 szál angol zeller (közepe), a sonka méretére vágva,

kápia paprika csíkok,

2 evőkanál olaj (ha van, olivaolaj)

1 csomag szeletelt bacon (20 dkg)

alufólia a tepsibe.

 

A darált húst, a fűszereket, a 2 tojással összekeverjük.  

A közepes méretű tepsit 2 réteg alufóliával kibéleljük, 2 evőkanál olajjal meglocsoljuk.

A tepsi negyedétől a bacon szeleteket ráfektetjük úgy, hogy majd a hús rárakása után egymást fedjék.

A hústöltelék felét a baconra rárakjuk, elsimítjuk (széleinél 2 cm-t kihagyunk).

A bacon szalonna vége kerüljön a tepsi aljára, így lesz mutatós is a sütés után.

A sonkás göngyöleghez a spenótot megmossuk, 2 dkg vajon átforgatjuk (3 perc elég), sóval, borssal és zúzott fokhagymával meghíntjük. Hagyjuk kihülni.

A sonkaszeleteket lerakjuk, rátesszük a spenótot, a sajtcsíkokat, szárzellert, kápia paprikát és felgöngyöljük. A húsrétegre ráhelyezzük, majd a másik adag hússal beborítjuk, szépen elrendezzük. A bacon szalonnával beborítjuk, kevés olajjal megkenjük. A tepsi tetejére még egy réteg fóliát teszünk.

A 180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük, majd a felső fóliát levéve, a szafttal locsolgatva a szalonna pirulásáig sütjük.

Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.

 

Melegen és hidegen is kiváló. Hidegen még könnyebben szeletelhető.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8811947313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.