Bátor nyúl konyhája

Angol zelleres-pórés krémleves

2016. december 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Angol zelleres-pórés krémleves.

Remélem, tetszik ez az új krémleves. Az angol zeller vagy más néven szárzeller sokkal könnyebb, mint a gumós társa, selymesebb az íze így a levesnek. Szerintem ezt a gyerekek is kedvelni fogják.

szarzelleres-pores_kremleves.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

3 szál angolzeller (1 csomag fele)

1 póréhagyma fehér része kb. 30 dkg

2 gerezd fokhagyma,

1 liter víz vagy 1 leveskockából alaplé,

2 dl tejszín,

1 evőkanál étkezési keményítő (liszt helyett),
só, bors, 1 csipet szerecsendió,

1 csipet cukor.

A szárzellert és póréhagymát 5 cm-es darabokra vágjuk.

A felforralt alaplébe tesszük, fűszerezzük, és 20 percig főzzük.

 Kicsit hagyjuk hűlni, majd a turmixgépbe öntjük a tejszínt, rá a keményítőt, aztán  a levest. (A kézi mixernél finomabb a turmix, habosabb, könnyebb az étel szerintem.)

Még 2-3 percig visszatesszük a fazékba és forralunk rajta.

Tálaláskor leves gyöngyöt rakunk rá.

Pirított zsemlekocka, bruscetta,  pirítós kenyérszelet is kiváló hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9312019261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.