Bátor nyúl konyhája

Kakukkfűves hagymakrémleves

2016. december 03. - Takács Gyuláné Erzsike

Kakukkfűves hagymakrémleves.

Nemcsak finom, de nagyon egészséges is ez a krémleves. Őszi-téli időszakban segít a megfázás megelőzésében és legyőzésében.

kakukkfuves_hagymakremleves.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb fej vöröshagyma,
1 nagyobb fej fehérhagyma (salotta),

1 fej lilahagyma vagy sonkahagyma,

4 gerezd fokhagyma,

5 dkg vaj,
2 dl tejszín,

1 evőkanál étkezési keményítő (liszt helyett),
1 liter víz vagy 1 leveskockából alaplé,

só, bors, 1 mokkáskanál kakukkfű.

kaliforniai paprika és reszelt sajt a tálaláshoz.

A vajon enyhén megpirítjuk a tisztított, félbevágott, és karikára vágott hagymákat. Megsózzuk, mert így a hagyma hamarabb szétesik. Hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, 5 perc párolás után felöntjük a folyadékkal.

Fűszerezzük, és 20 percig főzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a turmixgépbe öntjük a tejszínt, rá a keményítőt, aztán  a levest. (A kézi mixernél finomabb a turmix, habosabb, könnyebb az étel szerintem.)

Még 2-3 percig visszatesszük a fazékba és forralunk rajta.

Tálaláskor leves gyöngyöt, apró kockára vágott kaliforniai paprikát, sajtcsíkot szórunk rá.

Pirított zsemlekocka, bruscetta,  pirítós kenyérszelet is kiváló hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4512019271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.