Bátor nyúl konyhája

Bőrös malachús sütve.

2016. december 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Bőrös malachús sütve.

boros_malachus_sutve.JPG

Szilveszterre  kiváló, akkor párolt savanyú káposzta illik hozzá. Egyébként párolt zöldséggel körítve könnyebb.

Hozzávalók 3 személyre:

1,2 kg bőrös malachús (a képen combot látnak),

1 teáskanál só, ízlés szerint bors, majoránna, csipet kakukkfű, őrölt kömény,

3 gerezd zúzott fokhagyma,

1 fej vöröshagyma (hámozás után 4 részre vágva a tepsibe helyezve)

2 kanál zsír a tepsi kenéséhez,

2 dl sör a bőrös rész locsolgatásához.

 

A húst a fűszerekkel megszórjuk, zúzott fokhagymával megkenjük és a zsírral kikent tepsibe tesszük. A hagymát mellétesszük, nagyon jó ízt ad sülés közben a szaftnak.

Alufóliával letakarjuk és 200 fokos sütőben 60 percig sütjük.

A fóliát levesszük, és a szafttal meglocsoljuk, majd a fóliát visszarakjuk és újabb 30 percig sütjük.

A bőrös részt sörrel megkenjük, így lesz ropogós.

Ezt követően a fóliát már levesszük, ismét meglocsoljuk és így sütjük tovább még 30 percig, locsolgatva, hogy a teteje is szép színt kapjon.

Ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá, hogy le ne kapjon a hús.

Természetesen mindenkinek a sütőjétől is függ, mikor lesz szép aranybarna az étel.

Körete most párolt zöldség volt, de vegyes salátával vagy savanyúsággal is kiváló, de ez ízlés szerint változtatható.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr1412084327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.