Bátor nyúl konyhája

Gyömbéres pulykamell.

2017. január 05. - Takács Gyuláné Erzsike

Gyömbéres-kókusztejes pulykamell.

A száraznak mondott pulykából ezzel a recepttel omlós, finom ebéd lesz.

A gyömbér és a kókusztej  nagyon egészséges, feltétlenül próbálják ki ezt a könnyű, ízletes ételt.

gyomberes_pulyka.JPG

Hozzávalók: 4 személyre 

80 dkg pulykamell, medaillon, vagy felsőcombfilé,

só, bors ízlés szerint,

3 gerezd friss, reszelt fokhagyma vagy 1 kiskanál fokhagymapor,

2 cm-es friss gyömbér reszelve,

fél mokkáskanál curry,

5 dl kókusztej,

1 evőkanál keményítő (vagy liszt),

2-3 dl alaplé (leveskockából),

3 ek olaj.

 

A hust szeletekre vágjuk, kicsit kiveregetjük, majd sózzuk, borsozzuk.

Az olajon a szeleteket mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük (fehéredésig).

Amikor minden szelet kész, visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt gyömbért, curryt. Kevés alaplevet vagy forró vízet adunk hozzá (kb. 1 dl.)

Közepes tűzön főzzük, az elpárolgott levét pótoljuk.

Mikor a hús megpuhult , felöntjük a keményítővel elkevert kókusztejjel.

Ezt követően már csak pár percig forraljuk.

Csirkéből is készíthetjük.

Köete most jázmin rizs volt, bulgurral is készítettem már, de tészta is illik hozzá.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4412098567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.