Bátor nyúl konyhája

Csirkemell gyümölcsökkel.

2017. január 25. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell gyümölcsökkel.

Könnyű, hétvégi ebéd vagy könnyű, gyors vacsora. A lényeg, hogy nagyon finom és bármilyen gyümölccsel készíthető, így az év bármely időszakában fogyaszthatjuk. Pulykamellből is készíthetjük.

csirkemell_gyumolcsokkel1.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirkemell filé (8 szelet)

só,

őrölt bors,

1 mokkáskanál fahéj,

fél üveg őszibarackbefőtt, (leve nélkül)

fél üveg meggybefőtt, (leve nélkül)

1-2 alma hámozva, szeletelve,

5 dkg vaj,

1 dl víz,

alufólia a sütéshez.

 

A csirke vagy pulykamell filét szeletekre vágjuk, sóval, borssal és a fahéjjal izesítjük, és állni hagyjuk 10 percet. A fahéj nagyon kellemes ízt ad, remek párosítás a gyümölcsökkel.

A serpenyőben megforrósítjuk a vajat és a csirkeszeletek mindkét oldalát 3-3 percig fedő alatt átsütjük. Amikor minden szelet kész, a serpenyőbe 1 dl vizet adunk, hogy a sütéskor keletkezett finom pörzsanyagot feloldjuk, ezt a tepsi aljára öntjük.

A szeleteket a tepsiben fólia alatt sütjük 30 percig.

Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és kevés citromlével meglocsoljuk.

A hússzeletekre rakjuk az őszibarackot, meggyet, mellé az almaszeleteket.

A csirke szaftjával meglocsoljuk és még 15-20 percig együtt pároljuk, ezalatt az ízek kellemesen összeérnek.

(Tipp: ha a csirke szaftjához hozzáadjuk a gyümölcs levét és 1 dl tejszínt, gazdag mártást kapunk.)

Burgonyapürével vagy rizzsel kínáljuk.

Gyors, és nagyon könnyű étel. Az év bármely időszakában készíthetjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr3212155087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.