Bátor nyúl konyhája

Töltött kenyér.

2017. január 27. - Takács Gyuláné Erzsike

Töltött kenyér. Remek hétvégi reggeli.

Sok vendéget vártunk, ezért jóval több kenyeret is vásároltunk.

A megmaradt Erzsébet kenyérből készítettem ezt a reggelit, ami 10 perc alatt elkészült és ha kipróbálják, biztosan a család kedvence lesz.  Elismerésként a „bármikor ismételhető” jelzőt kapta.

toltott_kenyer1.JPG

Hozzávalók: 2 személyre

4 szelet kenyér,

2 csik baconszalonna, de sonka is kiváló hozzá,

1 szál újhagyma (kb. 15 cm, főként a zöld része),

piros kápia vagy kaliforniai paprika 2-3 csík

2 tojás,

2 evőkanál olaj a sütéshez.

 

A kenyérszelet közepét kivágjuk úgy, hogy másfél centis rész maradjon a héjával. A kivágott részt félretesszük.

A baconszalonnát, paprikát apró kockára vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.

Már eleve 4 kis adagot készítünk, így gyorsabban haladunk.

Két tojást egy kis tálban felverünk, picit megsózzuk.

A serpenyőben, amibe egyszerre 2 szelet kenyér elfér, megforrósítunk 1 evőkanál olajat.

Belehelyezzük a héjas kenyeret, a közepére rakjuk az összevágott szalonnát, hagymát és paprikát.

Kicsit átforgatjuk, hogy mindenütt érje az olaj,  majd ráteszünk 2 evőkanál tojást úgy, hogy a közöket kitöltse.

1-2 perc múlva, amikor a tojást látjuk megszilárdulni, a kivágott kenyeret a helyére illesztjük, kicsit a kezünkkel megnyomjuk, hogy egyenletes legyen.

1 perc múlva a már egész szeletet lapáttal megfordítjuk, a másik oldalt is kicsit pirítjuk.

A következő adag sütése előtt is tegyünk 1 evőkanál olajat a serpenyőbe.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7412159429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.