Bátor nyúl konyhája

Különlegesen finom tepsis krumpli.

2017. január 31. - Takács Gyuláné Erzsike

Különlegesen finom tepsis krumpli.

A sült krumplit szeretők gazdag tábora biztosan kipróbálja majd ezt a kitűnő receptet, amit egy újságban montenegrói tepsis krumpliként említettek. A lényeg, hogy különlegesen finom és egyszerűen elkészíthető köretről van szó, ami még önmagában is remek étel.

tepsis_krumpli.JPG

Hozzávalók: 5 adag

1,2 kg burgonya (nagyobb)

2 evőkanál kukoricadara,

1 teáskanál szezámmag,

1 teáskanál fűszerpaprika (őrölt),

4 gerezd fokhagyma,

rozmaring, ételizesítő ízlés szerint (vagy 1 teáskanál),

4 evőkanál olaj.

 

Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra, hasábokra szeljük.

A nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral, 2 evőkanál olajjal kikenjük.

Egy tálban a krumplit jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, rozmaringgal, ételízesítővel, tepsibe tesszük, majd 2 evőkamál olajjal meglocsoljuk, beledobunk 4 gerezd fokhagymát.

Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 50 perc).

Fél óra után lapáttal forgassuk meg a krumplit, így szép egyenletesen sül.

A kukoricadara ropogós bundát képez, a rozmaring és a fokhagyma gyönyörű illatot enged, és egyszerűen nem lehet abbahagyni az evést. A sült fokhagyma is isteni volt.

Natúr húsok mellé köretként, de önállóan zöldsalátával és tejföllel is tálalhatjuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4612171702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.