Bátor nyúl konyhája

Pácolt csirkeszárnyak.

2017. február 09. - Takács Gyuláné Erzsike

Pácolt csirkeszárnyak.

Ízletes étel, és a csirkének nemcsak melle és combja van, aki egyébként szereti a szárnyat, biztosan kipróbálja majd. Nem drága étel, hétköznapokra ajánlom.
pacolt_csirkeszarnyak.JPG

Hozzávalók: 3 személyre

10 nagyobb csirkeszárny, (1 kg)

2 nagyobb tojás,

3 evőkanál szójaszósz,

3 evőkanál worchester szósz,
3 gerezd préselt fokhagyma,

kevés apróra vágott snidling,

fél mokkáskanál őrölt gyömbér,

1 mokkáskanál só,

1 teáskanál cukor,

1 dl száraz fehérbor (el is hagyható),

5 evőkanál rétesliszt,
olaj a sütéshez.

Elkészítése:

A szárnyakat megmossuk, a legvégét levágjuk, azt később levesbe főzzük.

A szárnyakat kettévágjuk, az alsó részét bemetsszük, hogy a pác jól átjárja.

A páchoz: a tojást felverjük, a szószokat és a fűszereket hozzáadjuk. A szárnyakat a pácba forgatjuk és legalább egy órát pihentetjük, közben megforgatjuk.

Legjobb, ha előző este bepácoljuk, akkor ízesebb a hús.

Sütés előtt a szárnydarabokat beleforgatjuk a lisztbe, majd forró olajban megsütjük a húsokat.

(Sütés közben forgassuk, hogy mindenütt egyenletesen átsüljön a szárny.)

Papírtörlőre szedjük hőálló tálba, így meleg marad, míg az összes elkészül.

Jázminrizs volt a körete.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4712240604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.