Bátor nyúl konyhája

Bátor nyúl salátája.

2017. február 16. - Takács Gyuláné Erzsike

Bátor nyúl salátája.

Kiváló saláta sültekhez, például csirketekercs mellé, hidegtálhoz, de pár szelet sonkával önálló étel is lehet. Vendégvárásra nagyon ajánlott, mert előre elkészíthető.

bator_nyul_salataja.JPG

Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg kifliburgonya,

3 tojás,

10 dkg trappista sajt,

fél zöldpaprika,

fél kaliforniai paprika,

fél fej saláta,

2 alma,

1 szál újhagyma zöldjével együtt,

2 dl majonéz,

3 dl 20%-os tejföl,

fél citrom leve,

1 evőkanál tejszines torma,

1 mokkáskanál só,

1 mokkáskanál porcukor,

fél mokkáskanál őrölt fehérbors.

Elkészítés:

A héjában főtt kifliburgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, a főzővízbe mindig tegyünk sót, így jobb ízű lesz. Azért ajánlom a kifliburgonyát, mert nem fő szét és könnyen szeletelhető.

Hozzáadjuk a kicsumázott, kockára vágott paprikákat, a főtt, kockázott tojásokat, az almareszelőn lereszelt sajtot, a karikára vágott újhagymát, az apróra tépkedett salátát.

Ehhez a saláta középső leveleit használjuk.

Az almát meghámozzuk, citrommal megkenjük, így nem barnul meg, aztán a tálba belereszeljük.

A majonézt simára keverjük a tejföllel, a borssal, a sóval, tormával, porcukorral és ráöntjük a salátára. Óvatosan összekeverjük, legalább 1-2 órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

 A tálaláshoz a félretett nagyobb salátaleveleket tegyük a tányérokra, paradicsomszeletekkel díszíthetjük.

Tipp: vendégváráshoz előző este elkészíthetjük, folpackkal letakarva hűtőben pihentetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6312265830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.