Bátor nyúl konyhája

Pulykamájas falatok amaránttal.

2017. február 23. - Takács Gyuláné Erzsike

Pulykamájas falatok amaránttal.

A májban található vasra szüksége van a szervezetünknek. Az amaránt pedig a Föld egyik legősibb növényei közé tartozik, a liszt helyettesítésére kiváló. A pattogatott amaránt gazdag kalciumban, magnéziumban és vasban.

Egyszerűen elkészíthető recept, ílyen formában a gyerekek kedvence is lesz. Melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.

pulykamaj_falatok1.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

40 dkg pulykamáj, (2 darab),

2 zsemle,

2-3 evőkanál amaránt, (nagyon ajánlom liszt helyett, panírozásra is kiváló)

só, bors, majoránna,

petrezselyem zöldje,

csipetnyi őrölt gyömbér (segíti az emésztést),

2 tojás,

vöröshagyma és 1-2 gerezd fokhagyma reszelve,

2-3 evőkanál olaj a sütéshez

 

A pulykamájat a hártyáktól megtisztítjuk, és apróra vágjuk vagy elkaparjuk. (Én így tettem.)

Hozzáadjuk az áztatott és kicsavart zsemlét, vagy kenyeret, a fűszereket és a tojást. 

Jól összekeverjük, ha lágy lenne, tehetünk bele egy evőkanál zsemlemorzsát.

Ha nem diétásan készítjük, reszelhetünk bele negyed vöröshagymát és 1-2 gerezd fokhagymát is.

Teflonserpenyőben felhevítjük az olajat.  Az olajba mártott evőkanállal kis halmokat veszünk, amit kissé ellapítunk. Mindkét oldalán szép barnára átsütjük, papírtörlőre szedjük.

Feltétnek, de önmagában is kiváló.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8612284597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.