Bátor nyúl konyhája

Ízes csirkecombok.

2017. március 09. - Takács Gyuláné Erzsike

Ízes csirkecombok.

Könnyű, egészséges, kevés zsiradékkal készülő, gyors ebéd.

izes_csirkecombok.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

8-10 csirke felsőcomb vagy 4 egész comb,

2 dl tejföl,

1 evőkanál mustár,

1 evőkanál ketchup,

só, bors, (sült csirke fűszersó)

2-3evőkanál olaj.

A csirkecombokat a csont mellett bevágom, sózom, borsozom vagy fűszersóval megszórom úgy, hogy a bőre alá és a csontok melletti részre is kerüljön a fűszerből.

Bőrével lefelé belerakom egy kiolajozott, közepes méretű tepsibe.

A húst fólia alatt 50 percig sütöm, majd a fóliát levéve, a húst megfordítom, és megkenem a mártással. Időnként a szaftjával meglocsolom a tetejét.

Mártás készítése: a tejfölt, a ketchupöt és 1 evőkanál mustárt összekeverem, majd eloszlatom a fűszerezett csirkehúson. Aki szereti, egy kanál mézet is adhat hozzá.


Körete most bulgur volt, de ízlés szerint lehet főtt vagy sült burgonya, párolt zöldség és rizs.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4112325347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.