Bátor nyúl konyhája

Csirkeszárny vagy comb tepsiben sütve.

2017. április 04. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkeszárny vagy comb tepsiben sütve.

Szárnyát vagy a combját? Egy régi, nagysikerű film címe volt. Ki melyiket szereti, ezzel a recepttel elkészítve sokak kedvence lesz.  Nem drága étel, hétköznapokra is ajánlom.Csirkecombból is elkészíthetjük, szaftos, finom ebédet kapunk. Ebben az esetben személyenként 1 egész csirkecombbal számoljunk.

csirkeszarnyak_tepsiben_sutve.JPG
Hozzávalók: 4 személyre

10 nagyobb csirkeszárny, (1,2 kg), 

1 dl olivaolaj,

3 evőkanál szójaszósz,

3 evőkanál worchester szósz,
3 gerezd préselt fokhagyma,

fél mokkáskanál őrölt gyömbér,

1 dl fehérbor,

1 mokkáskanál só,

1 teáskanál cukor,

2 dl főzőtejszín.

Elkészítése:

A szárnyakat megmossuk, a legvégét levágjuk, azt később levesbe főzzük.

A szárnyakat kettévágjuk, az alsó részét bemetsszük, hogy a pác jól átjárja.

A páchoz: a szószokat és a fűszereket elkeverjük. A szárnyakat a pácba forgatjuk és legalább egy-két órát pihentetjük, közben megforgatjuk.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsibe vagy sütőtálba a szárnyakat lerakjuk.

A pácot rákanalazzuk és alufóliával lefedve 50 percig sütjük, majd megforgatjuk és még további 20 percig sütjük. Fólia nélkül csak 10 percig hagyjuk, aztán tálalótálra szedjük.

A szaftot lábasba öntjük és 2 deciliter tejszínnel összeforraljuk.

Tipp: ha a páchoz 2 tojást keverünk, az a sütés során apró csomókat képez, ám a tejszínnel elkeverve sűrűbb mártást kapunk.

Tejszín nélkül is készíthetjük, ha valakinek így kevésbé ízlik.

Nagyon omlós, finom ételt kaptunk.

 

Bulgurral a legjobb, de rízsköret is illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4312399819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.