Bátor nyúl konyhája

Afrikai harcsafilé mustáros mártással.

2017. április 17. - Takács Gyuláné Erzsike

Afrikai harcsafilé mustáros mártással.

Különösen finom, könnyű ebéd, a pikáns mártás egyedivé teszi az ízeket. Másfajta halból is készíthetjük, ezzel a recepttel is bővül az elkészítés módja. A lényeg, hogy minél több halat fogyasszunk.

harcsaszelet_mustaros_martassal.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg afrikai harcsa filé,

2 teáskanál halak füszerkeverék,

10 dkg kukoricaliszt a szeletek forgatásához,

2 evőkanál vaj vagy margarin,

2 gerezd fokhagyma összezúzva,

2 evőkanál rétesliszt,

3 dl tej,

1 evőkanál mustár,

1 teáskanál cukor,

só, bors,

olaj a sütéshez.

 

A harcsa filéket felszeletelem, majd fűszerezem és állni hagyom fél órát. A mártáshoz a vajat megmelegítem, a zúzott fokhagymát hozzáadom, majd megszórom a liszttel. 1-2 percig, azaz a liszt habzásáig keverem a rántást.

Aztán a tűzről levéve fokozatosan felöntöm a tejjel, állandó keveréssel biztosítom, hogy ne legyen csomós. Visszateszem a tűzre, alacsony lángra.

Fűszerezem só, bors, cukor és mustár hozzáadásával. A mustár erősségétől függően tegyünk hozzá cukrot, kellemesen pikáns íze legyen.

Kb. 10 perc alatt, folyamatos keveréssel elérem a mártás sűrűséget.

(Tipp:  a mártásba apróra vágott kaprot is szórhatunk.)

 

A halat kukoricalisztbe forgatom, olajban kisütöm és papírtörlőre szedem, így semmi olaj nem marad rajta.

Jázminrízs volt a körete.

Nagyon könnyű és egészséges étel.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr9112431835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.