Bátor nyúl konyhája

Csirkemell kókuszbundában, zöldfűszeres burgonyával.

2017. május 07. - Takács Gyuláné Erzsike

Csirkemell kókuszos bundában zöldfűszeres burgonya körettel.

A csirkemell ezzel a bundával és körettel  igazi ünnepi ebéd.

Egy újabb ötlet, hogy a megszokott bundán is változtassunk. Mindenkinek ajánlom, aki új ízt szeretne, mert nagyon finom volt.

csirkemell_kokuszbundas.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

70 dkg csirke mellfilé,

só, bors,

10 dkg liszt,

3 tojás,

7 evőkanál kókuszreszelék,

3 evőkanál zsemlemorzsa,

olaj a sütéshez.

 

A csirkemell filét felszeleteljük, és a fűszerekkel megszórjuk.

Lisztbe, felvert tojásba, majd a kókuszreszelékkel elkevert zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban kisütjük.

Először fedő alatt sütjük a szeleteket, majd anélkül sütjük tovább, figyelve, és ha kell még egyszer megfordítva a húst.

Papírtörlőre szedjük, jénai tálba, mert így marad meleg a hús az egész adag kisütéséig.

 A körethez:

1 kg burgonya,

5 dkg vaj,

só,

petrezselyemzöld, újhagyma zöld szára, kapor.

A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük.

Leöntjük róla a vizet.

A vajon átforgatjuk az apróra vágott zöldfűszereket, majd összekeverjük a burgonyával.

Különlegesen finom ízű lesz a köret a zöldektől. Más fűszerrel is kipróbálhatják.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr5412487807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.