Bátor nyúl konyhája

Sonkás-sajtos rizsgombóc rántva.

2017. május 26. - Takács Gyuláné Erzsike

Sonkás-sajtos rizsgombóc rántva.

Köretként is remek, de kiváló egytálétel  is lehet. Annyira ízlett, hogy a nagyon finom és bármikor elkészíthető jelzőt kapta. Nem is maradt másnapra, pedig nem volt kis adag.

sonkas_sajtos_rizsgomboc_1.JPG

Hozzávalók: 3 adag.

25 dkg főtt rizs,

10 dg reszelt sajt,

8-10 dkg sonka apró kockára vágva,

3 dkg kaliforniai paprika apróra kockázva,

4-5 levél majoránna frissen apróra vágva (vagy szárított ¼ mokkáskanálnyi)

2 tojás,

1 teáskanál só, ízlés szerint bors,

 

zsemlemorzsa  és szezámmagos zabpehely keverve,

2 tojás a forgatáshoz,

olaj a sütéshez.

 

 A fenti hozzávalókat összedolgozzuk és vizes kézzel gombócokat formázunk, a felvert tojásba és a zsemlemorzsával kevert szezámmagos zabpehelybe (szelénes kalciton néven kapható bio és herbária boltokban) forgatjuk és az olajban kisütjük.

Jénai tálban papirtörlőre szedjük, tálalásig ott tartjuk.

Egyik változatban tojás nélkül csak zsemlemorzsába forgattam, úgy is kiváló.

Köretként különleges.

Vagy könnyű egytálétel, akkor illik hozzá majonéz vagy ketchup.

 Nem utolsó szempont, hogy az előző napról maradt köret rízsből  nagyon finom ebédet varázsoltam. Két variációt is leírok.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr4112541779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.