Bátor nyúl konyhája

Omlós kapros-túrós süti.

2017. május 30. - Takács Gyuláné Erzsike

Omlós kapros túrós süti.

Itt az ideje a friss kapornak, nagyon finom süteményt készíthetünk vele. A kapor nemcsak finom, hanem egészséges is.

Egyszerű, gyors recept, bátran készítsék el a sütni most kezdők.

kapros_turos_1.JPG

Hozzávalók: 

A tésztához:

30 dkg finomliszt,

12,5 dkg margarin,

1 tojás,

1 sütőpor,

10 dkg cukor,

1 evőkanál tejföl (helyette 1 evőkanál kacsazsír még porhanyósabbá teszi a tésztát),

1 mokkáskanál só.

A töltelékhez:

50 dkg tehéntúró,

3 evőkanál cukor,

1 csomag vaniliás cukor,

1 tojás,

1 csokor kapor apróra vágva.

2 evőkanál zsemlemorzsa.

A tetejére:

1 tojás,

1 evőkanál tejföl,

1 evőkanál cukor.

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.

Egy 18x32 cm-es  tepsit sütőfóliával kibélelünk (vagy zsírozzuk és lisztezzük), beletesszük a tésztát, kézzel elegyengetjük.

Rászórjuk a 2 evőkanálnyi zsemlemorzsát.

A túróhoz hozzáadjuk a cukrot, vaniliás cukrot, tojást, kaprot.

A túrót ráterítjük a tésztára.

Tetejére rákenjük a tojásos-cukros tejfölt.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a tésztát 30-35 percig sütjük, amíg a teteje is szép színt kap. Nálam villanysütő van, de mindenki saját sütőjéhez, tapasztalatához igazítsa az időt.

(Az előkészítési idő 10-15 perc, ennyi idő elég a sütő felmelegedéséhez is.)

Omlós, finom süteményt kapunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr6812552067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.