Bátor nyúl konyhája

Nagyon finom cseresznyés sütemény (100 szemes)

2017. június 10. - Takács Gyuláné Erzsike

Nagyon finom cseresznyés sütemény (100 szemes).

Vendégvárásra kíváló recept, mert a nagy gáztepsibe éppen 100 szem cseresznyét raktam. Nagyon jó alaprecept, mert a cseresznye helyett más gyümölcsöt is tehetünk a tésztára.

nagyon_finom_cseresznyes_suti.JPG

Hozzávalók: 10 személyre:

30 dkg süteményliszt,

30 dkg cukor,

3 tojás,

3 dl tejföl,

2 csomag vaniliás cukor,

2 csomag sütőpor,

2 csipet só,

1 mokkáskanál fahéj,

1 citrom reszelt héja.

 tetejére:

7-10 dkg darált dió,

90-100 szem magozott cseresznye, ( kertünkben most apró szemű cseresznye termett, a nagyobbakból fele is elég lehet.)

20 dkg csokoládé ,

(felolvasztás után 2 evőkanál olajat, 2 evőkanál vizet tegyünk hozzá, így könnyebben kenhető.)

 

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk (folyékony tésztát kapunk) és sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük és egyenletesen eloszlatjuk. A tetejére szórjuk a darált diót, majd rárakjuk a kimagozott cseresznyét.

200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, kihűtjük, a csokimázzal bevonjuk, majd szeleteljük.

A nagyon finom jelzőt kapta, mert a vendégek érkezése előtt azonnal elfogyott egy része.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr8012584405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.