Bátor nyúl konyhája

Tepsis pulykacsík zöldségekkel együtt sütve.

2017. június 22. - Takács Gyuláné Erzsike

Tepsis pulykacsík vele sült zöldségekkel.

Hús és köret egyszerre készül el, könnyű és nagyon finom. 

tepsis_pulykacsik_zoldsegekkel_egyutt_sutve.JPG

Hozzávalók: 4 személyre

50 dkg pulyka darált hús,

2 tojás,

2 zsemle (tejbe beáztatva) vagy kenyérszelet is jó,

1 kis fej hagyma,

2 gerezd fokhagyma,

só, bors,

fél-fél  mokkáskanál majoránna és gyömbérpor,

1 teáskanál piros paprika vagy piros arany (csemege),

só, bors ízlés szerint,

1 zsenge cukkini (20-25 dkg),

3 szem nagyobb burgonya,

fél kaliforniai paprika,

2 kisebb hagyma, vagy újhagyma,

2 evőkanál zsír vagy olaj a tepsi kikenéséhez

 

Az apró kockákra vágott hagymát 1 evőkanál zsíron megdinszteljük, a préselt fokhagymát, a kicsavart zsemlét, a tojást, a fűszereket a húshoz adjuk és összegyúrjuk. A pulykahúst bátrabban fűszerezhetjük.

A tepsit 2 evőkanál zsírral kikenjük, a vagdaltat középre belehelyezzük.

A cukkinit megmossuk, a két végét levágjuk, majd félbevágjuk, ezután csíkozzuk.

A burgonyát meghámozzuk és hasábokra vágjuk. A paprikát felcsíkozzuk, a hagymát negyedeljük.

A hús mellé rendezzük, megsózzuk és hozzáadunk 1 dl alaplét vagy vizet.

Fóliával letakarjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve a húst meghintjük 2 evőkanál zsemlemorzsával és meglocsoljuk kevés olajjal.

Szépen megpirítjuk a tetejét (még kb. 20 perc).

Hús és köret egyszerre készül el, könnyű és nagyon finom.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://batornyul.blog.hu/api/trackback/id/tr7012613845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.